Cursussen

Hatha Yoga

Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar, je bepaalt zelf wat je aan kunt.

Yoga is niet prestatie gericht, wel gericht op zorgvuldigheid.
Belangrijk is aanwezig te zijn in het hier en nu, in het moment, zodat je het moment als geheel ervaart.

Aandacht hebben voor wat je lichaam aangeeft. Waar je aandacht is, daar ben je. Yoga geeft je iedere week even een moment van stilte en rust binnen de hectiek van alle dag.

Leg jezelf even ter ruste in de yogales, ontspan het lichaam en de geest en voel hoe je zo weer energie op doet.

Met het helder denken, het lichaam ontspannen en met een gezond en innerlijk blij gevoel kan je na de les weer verder.

Er is balans in je leven. Dat is wat yoga voor je kan betekenen.

Dru Yoga

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Deze vorm van yoga wordt gekenmerkt door vloeiende bewegingen die de subtiele energie van het lichaam door het hart voeren en transformeren. Vanuit oude yoga tradities is Dru doorgegeven van generatie op generatie. Het heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest, versterkt de centrale houdingspieren, draagt bij aan een positieve levenshouding, en het vergroot je innerlijke kracht.

Het gaat uiteindelijk om de kracht van het hart door houding en ademhaling. Het zijn gemakkelijk uit te voeren reeksen van bewegingen, die helpen om negatieve emoties te veranderen in positieve tegenpolen. Bij Dru Yoga, worden de gewrichten altijd zacht gehouden, om tijdens de beweging zowel kracht als ontspanning en soepelheid te kunnen ontwikkelen. Er wordt veel gebruik gemaakt van visualisaties en affirmaties (positieve gedachte).

Meditatie / Mindfulness

Meditatie is helemaal van deze tijd, er is steeds meer behoefte aan een stukje AANDACHT voor jezelf.

Het is een mooie gelegenheid om de dingen van de dag los te laten zodat er ruimte komt en er weer energie stroomt, in plaats van dat er van alles vast blijft zitten. Leer eens te luisteren naar je gevoel in plaats van je alleen te laten leiden door je verstand.

Eerstvolgende training start op woensdagavond in mei.

Maike Konings gaat de mindfulness training geven. 

Informatie of aanmelden via: www.mind4work.nl